Besparen met groente en fruit van de markt

Besparen met groente en fruit van de markt: mijn ervaring

Voordelen van groente en fruit van de markt

**Groente en fruit van de markt zijn vaak goedkoper dan in de supermarkt. Dit komt doordat de producten rechtstreeks van de boer of kweker komen, waardoor er geen extra kosten voor tussenschakels zijn. Daarnaast is het aanbod op de markt vaak verser en diverser. Je hebt keuze uit verschillende soorten groente en fruit die in het seizoen zijn, wat niet altijd het geval is in de supermarkt. Bovendien kun je op de markt vaak ook nog eens afdingen, waardoor je nog meer kunt besparen.**

Mijn strategie voor besparen met groente en fruit van de markt

**Elke week ga ik naar de markt om mijn groente en fruit in te slaan. Ik maak van tevoren een lijstje met wat ik nodig heb en houd daarbij rekening met wat er in het seizoen is. Op de markt kijk ik goed rond en vergelijk ik de prijzen van verschillende kramen. Soms doe ik ook een rondje over de markt voordat ik iets koop, zodat ik zeker weet dat ik de beste deals krijg. Als ik iets zie dat ik nodig heb en wat er goed uitziet, vraag ik altijd even of er nog wat van de prijs af kan. Vaak lukt het om op die manier nog wat extra korting te krijgen.**

Tip: koop groot in en vries in

**Een handige tip die ik heb ontdekt is om groente en fruit in bulk te kopen als het in de aanbieding is en vervolgens in te vriezen. Op die manier heb je altijd verse groente en fruit in huis en bespaar je geld doordat je profiteert van lagere prijzen. Ik verdeel de groente en fruit in porties voordat ik het invries, zodat ik precies genoeg heb voor een maaltijd. Op deze manier hoef ik niet meer last-minute naar de supermarkt voor groente en fruit en bespaar ik ook nog eens tijd.**

Resultaten van mijn bespaarstrategie

**Sinds ik mijn groente en fruit op de markt koop en slim omga met aanbiedingen en het invriezen van producten, merk ik dat ik aanzienlijk bespaar op mijn boodschappen. Ik ben minder geld kwijt aan verse producten en hoef minder vaak naar de supermarkt, wat ook nog eens scheelt in reiskosten. Daarnaast geniet ik van de kwaliteit en versheid van de groente en fruit van de markt, wat mijn maaltijden nog lekkerder maakt. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om eens een kijkje te nemen op de markt en te ontdekken hoeveel geld je kunt besparen met groente en fruit van de markt!**

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *