Voordelig uitgaan met vrienden

Voordelig uitgaan met vrienden

Uitgaan met vrienden is natuurlijk hartstikke gezellig, maar kan ook behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren om toch voordelig op stap te gaan en te genieten van leuke avonden met je vrienden. In dit artikel deel ik graag mijn ervaring en tips met je!

Budget bepalen

Voordat je op stap gaat, is het handig om een budget te bepalen. Bedenk hoeveel geld je beschikbaar hebt om uit te geven en hou hier rekening mee tijdens de avond. Dit voorkomt dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Maak ook afspraken met je vrienden over wie wat betaalt. Zo voorkom je dat één persoon altijd de rekening betaalt en dat de kosten eerlijk verdeeld worden.

Voordeelacties gebruiken

Veel horecagelegenheden hebben regelmatig voordeelacties waar je gebruik van kunt maken. Denk aan happy hours, speciale kortingen voor groepen of bijvoorbeeld een studentenpas waarmee je korting krijgt. Doe vooraf wat onderzoek en kijk waar je de beste deals kunt vinden.

Daarnaast zijn er ook verschillende websites en apps die kortingsbonnen en acties aanbieden voor restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Maak hier slim gebruik van en bespaar zo op je uitgaanskosten.

Thuis voorbereiden

Een voordelige manier om uit te gaan met vrienden is door thuis alvast een drankje te doen voordat je de deur uitgaat. Zo bespaar je op de dure drankjes in de stad en heb je alvast een gezellige start van de avond. Daarnaast kun je ook zelf wat hapjes maken om mee te nemen, zodat je niet overal iets hoeft te bestellen.

Als je zin hebt om te dansen, kun je ook kijken of er gratis feestjes of evenementen zijn waar je naartoe kunt. Zo hoef je geen entree te betalen en kun je toch een leuke avond hebben met je vrienden.

Openbaar vervoer

Als je met het openbaar vervoer naar de stad gaat, is het handig om van tevoren uit te zoeken welke voordelige opties er zijn. Denk aan groepstickets, kortingskaarten of studentenreisproducten waarmee je met korting kunt reizen.

Ook kun je overwegen om een fiets te pakken of samen te rijden met vrienden om zo te besparen op de reiskosten. Zo hou je meer geld over voor het uitgaan zelf.

Samen delen

Als je met een groep vrienden op stap gaat, kun je ook overwegen om dingen te delen. Zo kun je bijvoorbeeld een fles drank of een schaal bitterballen delen, zodat de kosten per persoon lager uitvallen. Ook kun je gebruik maken van groepskortingen of combideals om zo voordeliger uit te zijn.

Door samen te delen en slim om te gaan met je geld, kun je genieten van gezellige avonden uit met je vrienden zonder dat het een aanslag is op je portemonnee. Probeer verschillende manieren uit en ontdek wat voor jou het beste werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *