Besparen op dranken

Besparen op dranken: mijn tips en ervaring

Als het op geld besparen aankomt, zijn dranken vaak een van de grote boosdoeners. Of je nu graag koffie drinkt, frisdrank of alcoholische dranken nuttigt, het kan allemaal aardig wat kosten met zich meebrengen. Vanuit mijn eigen ervaring heb ik geleerd hoe je op een slimme manier kunt besparen op dranken, zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit of plezier. In dit artikel deel ik graag mijn tips met jou.

Minder uit eten gaan

Uit eten gaan is vaak een gelegenheid waarbij je ook de neiging hebt om meer te drinken dan normaal. Niet alleen omdat je in een gezellige setting zit, maar ook omdat de drankjes op de menukaart aantrekkelijk zijn. Door mindful te zijn van je drankgebruik wanneer je buitenshuis eet, kun je al aanzienlijk besparen op je totale uitgaven aan dranken.

Kies voor water als standaard drankje

Als je gewend bent om frisdrank of sappen te bestellen als standaard drankje, kan dit flink in de kosten oplopen. Door te kiezen voor water als standaard drankje bij maaltijden of tussendoortjes, bespaar je niet alleen geld maar maak je ook een gezondere keuze. Water is tenslotte essentieel voor je lichaam en het is vaak ook nog eens gratis in restaurants.

Investeer in een goede koffiemachine

Voor de koffieliefhebbers onder ons kan het regelmatig kopen van koffie buiten de deur aardig wat geld kosten. Een slimme investering kan daarom zijn om te investeren in een goede koffiemachine voor thuis. Op de lange termijn bespaar je hiermee geld en kun je zelf je favoriete koffievarianten maken, precies naar jouw smaak.

Koop in bulk

Als je regelmatig dezelfde dranken koopt, loont het vaak om deze in bulk aan te schaffen. Denk hierbij aan grootverpakkingen frisdrank, wijn of andere dranken die je veelvuldig consumeert. Vaak zijn grootverpakkingen voordeliger per eenheid en bespaar je dus geld door voordeelverpakkingen te kiezen.

Maak zelf cocktails

Als je van tijd tot tijd graag een cocktail drinkt, kan het behoorlijk duur zijn om deze in een bar of restaurant te bestellen. Een leuke en creatieve manier om geld te besparen op cocktails is door ze zelf te maken. Er zijn tal van recepten en tutorials online te vinden waarmee je zelf de lekkerste cocktails kunt bereiden, zonder dat het je veel geld hoeft te kosten.

Conclusie

Door bewust om te gaan met je drankgebruik en te kijken naar slimme manieren om geld te besparen op dranken, kun je op jaarbasis aanzienlijk wat geld overhouden. Of je nu kiest voor water in plaats van frisdrank, investeert in een koffiemachine of zelf cocktails maakt, er zijn genoeg mogelijkheden om te besparen zonder in te leveren op plezier. Probeer mijn tips eens uit en ontdek hoeveel geld je kunt besparen op dranken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *