Kosten besparen op abonnementen

Kosten besparen op abonnementen: mijn tips en ervaringen

Mijn ervaring met abonnementen

Als fervent gebruiker van diverse abonnementen, van streamingdiensten tot tijdschriften en sportscholen, heb ik gemerkt dat al die kleine bedragen maandelijks behoorlijk kunnen oplopen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om kosten te besparen op mijn abonnementen, zonder daarbij te hoeven inleveren op de dingen die ik graag gebruik.

Abonnementen opzeggen die je niet gebruikt

Een van de eerste stappen die ik heb genomen om kosten te besparen op abonnementen was het opzeggen van abonnementen die ik eigenlijk niet meer gebruikte. Zo had ik bijvoorbeeld een abonnement op een magazine waar ik al maanden geen gebruik meer van had gemaakt. Door dit abonnement op te zeggen, bespaarde ik al snel een paar tientjes per maand.

Vergelijk verschillende aanbieders

Een andere manier waarop ik kosten bespaar op mijn abonnementen is door regelmatig verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo heb ik gemerkt dat het loont om bijvoorbeeld elk jaar mijn energie- en telecomabonnementen opnieuw onder de loep te nemen en te kijken of ik elders goedkoper uit ben.

Maak gebruik van kortingscodes en acties

Een handige manier om kosten te besparen op abonnementen is door gebruik te maken van kortingscodes en acties. Zo heb ik bijvoorbeeld bij het afsluiten van mijn streamingdienst gebruik gemaakt van een actie waarbij ik de eerste maand gratis kreeg. Ook zijn er regelmatig kortingscodes te vinden waarmee je flinke korting kunt krijgen op je abonnementen.

Negotiëren over je abonnementen

Wat ik ook heb geleerd is dat het loont om te onderhandelen over je abonnementen. Zo heb ik bijvoorbeeld met mijn sportschool kunnen afspreken dat ik een korting krijg als ik een jaarabonnement afsluit in plaats van een maandelijks opzegbaar abonnement. Door te laten zien dat je bereid bent om langere tijd klant te blijven, zijn aanbieders vaak bereid om met je mee te denken en korting te geven.

Conclusie

Al met al heb ik gemerkt dat er verschillende manieren zijn om kosten te besparen op abonnementen. Door kritisch te kijken naar welke abonnementen je daadwerkelijk gebruikt, regelmatig te vergelijken, gebruik te maken van kortingsacties en te onderhandelen over je abonnementen, kun je flink wat geld besparen op jaarbasis. Het loont dus zeker de moeite om hier eens kritisch naar te kijken en actie te ondernemen waar nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *